The Coathangers - Skitig och dimmig DIY-rock

Skivor
PUBLICERAD:

The Coathangers

The Devil You Know
(Suicide Squeeze Records)

En skitig kniv i ryggen, höga sparkar, hjärna och elegans. The Coathangers nya album balanserar subtilt mellan avgrundsvrål, dröm och verklighet.

Sedan starten 2006 har The Coathangers gjort sig kända för sin smarta men ändå lekfulla garagerock. The Devil You Know bjuder på en överdos av DIY-rock som för tankarna till andra riot grrrls såsom Bikini Kill men även tidiga garagepionjärerna Thee Headcoatees.

Soundet är renare än tidigare och melodierna fler. The Devil You Know är en skön rollercoaster med alltifrån marscherande punkvibbar med "F the NRA" till dimmiga Lithium med raderna “One pill two pill - you’re my new thrill”. Poppiga Hey Buddy går i motvind medan Memories bubblar medryckande. Även om albumet går från det stora till det lilla vaggar det tryggt i en skev rispa. En rispa i samhället men likväl i den lilla människan som är ensam bland många. Det är ett riktigt bra album som tar ställning men med hela hjärtat och näven i luften.

Bästa låt: Stranger Danger

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.