Skåla in våren med vitt

Mat & dryck
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Våren är tydligen inte alls här. Ömsom regn, helst uppblandat med snö och kalla vindar hör månaden mars till. Men tids nog vänder allt. Och då vill i alla fall jag vara redo med en stor och efterlängtad vårskål.

Pazo do Mar Expresión från Galicien i norra Spanien är egentligen så vårlikt och somrigt ett vitt vin kan bli. Det är svalkande och uppfriskande. De skyhöga syrorna väcker oss till liv, tillsammans med sältan, de krossade ostronskalen, örterna, havsmineralerna, citronskalen och grapefrukten.

Njut av det till vårmat som värmer i mars månads snålblåst. Gärna en tomatbaserad fiskgryta med lite chilihetta. Frasig fisk med en örtig aioli. En mustig moules frites. Och för all del; under värmelampan på balkongen.

För 119 riksdaler får ni prova tre lokala druvor. Bara att slå till!

Ni hittar vinet i cirka 130 butiker.

Pazo do Mar Expresión 2017

Vinet: Pazo do Mar Expresión 2017

Nr: 2142, fast sortiment

Druvor: 85% treixadura, 10% torrontes och 5% godello.

Pris: 119 kr