Sasami - Dagbok från insidan

Skivor
PUBLICERAD:

Sasami

Sasami
(Domino)

Sasami Ashworths musikaliska utbildning är gedigen, och egentligen avsedd för karriär inom klassisk musik med valthorn som främsta instrument. Det är inget man hör när man lyssnar på det självbetitlade debutalbumet.

Själv beskriver hon albumet som en blandning mellan dagbok och medvetandeström. Det är oerhört proffsigt och tillrättalagt och ambitionen känns skyhög. Not The Time lutar åt det mer uppsluppna hållet, men stramas åt och hålls tillbaka. Det kommer igen i Free, där Devendra Banhart medverkar.

Det märks att Sasami är instrumentalist i grunden, i till exempel Pacify My Heart får ljudlandskapet avsluta under åtminstone de sista två minuterna. Hypnotiska It Turned Out I Was Everyone är rent filmisk.

Bäst blir det när den drömska och viskande men knivskarpa rösten får stå i förgrunden.

Bästa låt: It Turned Out I Was Everyone

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.