Misery Index - Ganska intetsägande

Skivor
PUBLICERAD:

Misery Index

Rituals of power
(Season of Mist/Sound Pollution)

Att utvecklas är en nödvändig rättighet för artister oavsett genre. Utvecklingen kan ske både medvetet och omedvetet, det kan även vara essentiellt för att inte förlora den kreativa gnistan, å i andras fall vitala marknadsverktyg när efterfrågan sviker.

Vad som har hänt kvartetten från Baltimore ska jag låta vara osagt, men sedan starten 2001 via utmärkta dödsinfluerade grindcoreplattor som Retaliate (2003) och Discordia (2006) har bandet stegvis börjat trampa vatten, mjäkat till uttrycket och blivit ganska intetsägande.

Kvalitén och hantverket är det inget fel på, de nio spåren är både tajta och välspelade. En snygg produktion och med enda kvarvarande originalmedlemmen Jason Netherton (bas, sång) vid ratten tummas det inte på detaljer. Allt ska sitta och låta kliniskt, men tyvärr naggar den inställningen på skivans helhet, som både är trist och death metal-beige. Tänk om och använd backspeglarna.

Bästa låt: New Salem

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.