Malakhim - Simplistiskt nyanserat

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Om det går att prata om friska fläktar inom black metal-skrået så är Malakhim en sådan. Det här är Umeåkonstellationens blott andra släpp. Kassetten Demo I öppnade grindarna till deras sinistra uttryck och ep:n som logiskt fått den spartanska titeln II är nästa steg i kvintettens utveckling.

Bakom initialerna i deras konstnärliga personas gömmer sig dock inga nybörjare vilket märks både musikaliskt och i deras genomarbetade grafiska profil. Plattans fyra spår bygger på vassa riff och en underliggande rå kraft som tangerar ett flertal drag som en återfinner i den andra vågens black metal. Det är föga nyskapande, men ändå känns musiken spännande och innehållsrik. Lager av subtila detaljer som både förstärker och skyler det som ligger jämte vilket gör att kaotiska partier samverkar med mer melodiska dito. En delikat balans som endast införstådda musiker behärskar – Malakhimklanen är ett fint exempel på sådana.

Bästa låt: Triumphant spears

Artikeltaggar

Skivor

Läs vidare