SBAB-chef föreläser om “framtidens arbetsplats”

Publicerad:

Kritiken mot arbetsmiljön mot SBAB har varit hård den senaste tiden. Men när det är dags för 100 grader Karlstad finns en av bolagets chefer på plats för att prata om “framtidens attraktiva arbetsplats”.

På fredagen är det dags för näringslivsdagen 100 grader Karlstad.

Temat för dagen är "framtidens attraktiva arbetsplats". I dagsprogrammet kan publiken ta del av en paneldebatt mellan företrädare för tre värmländska företag, däribland SBAB.

Bolagets chef för kundservice ska medverka och publiken ska bland annat få lyssna till hennes tankar kring hur man som företag tar hand om ”de som redan är anställda”.

Med tanke på den senaste tidens kritik mot SBAB:s arbetsmiljö och chefers hantering av anställda hos er: ser ni några problem eller svårigheter med att en av era chefer deltar i en sådan paneldiskussion?

– Nej, vi ser inga problem, säger SBAB:s presschef Erik Wennergren.

– Som en av Karlstads största arbetsgivare vill vi gärna dela med oss av våra erfarenheter och berätta om hur vi jobbar med värderingsdrivet arbetssätt. Vi hoppas att andra företag, organisationer och privatpersoner har intresse av att ta del av detta.

På fredagen noterade besökare på 100 grader Karlstad att den tilltänkta chefen bytts ut mot bolagets vd Klas Danielsson.

Varför byttes chefen ut?

“Jag var med i panelen istället för min kollega Kristina Frid eftersom jag tyckte det var lämpligt att jag gör det som VD mot bakgrund av att SBAB den senaste veckan varit omskriven i media, och eftersom vår verksamhet i Karlstad är en så stor del av SBAB”, skriver vd:n i en kommentar till NWT.

Artikeltaggar

100 grader KarlstadArbetsmiljön på SBABKarlstadNäringslivSBAB

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare