Hoppa till huvudinnehållet

Klubbat stadsbyggnadsnämnden, Karlstad

Publicerad:

Här följer ett antal beslut som har fattats i stadsbyggnadsnämnden i Karlstads kommun.

Återremitterade sporthallsprojekt

Den ansökan om bygglov för en 8 700 kvadratmeter stort aktivitetscenter för padeltennis, aktivitetsgym och en trampolinpark som planeras på Tormestad återremitterades till stadsbyggnadsförvaltningen för ytterligare beredning.

– Vi är i grunden väldigt positiva till den här privata satsningen som bland annat kommer vända sig till ungdomar, men vi vill först studera transporterna av farligt gods förbi området.

– Vi vill även studera möjligheterna för personer som ska ta sig dit på ett säkert sätt. Det handlar bland annat om att märka upp en gc-väg i området, säger nämndens ordförande Erik Nilsson (KD).

Nämnden räknar med att bygglovsansökan i stället behandlas på april-sammanträdet.

Bygglov för 18 lägenheter

Nybyggarna får bygglov för 18 nya lägenheter norr om Färjestads travbana. Totalt blir det tre tvåplanshus som kommer att innehålla tvåor, treor och fyror. Nybyggarna uppförde för några år sedan bostäder i samma område.

Ja till nytt parkeringshus

Stadsbyggnadsnämnden ger Peab bygglov för ett nytt parkeringshus vid Kanikenäsbanken intill Packhusallén och Hammaröleden. Det blir fyra våningar högt och ska innehålla 358 platser. Det kommer senare att vara möjligt att byggas på med ytterligare två våningar.

Skickade tillbaka plan för östra Kroppkärr

Detaljplanen för östra Kroppkärr som ska göra det möjligt att bygga 170 nya bostäder norr om Kroppkärrs herrgård återremitterades till stadsbyggnadsförvaltningen.

Anledningen var att nämnden vill att man ser över kollektivtrafiken i området. Orsaken är bland annat att det planeras ett dagis där, men att det i dagsläget är lite långt till den närmaste busshållplatsen.

Bygglov för Stagnellska hemmet

Ombyggnaden av Stagnellska hemmet på Herrhagen får bygglov. Dagens lokaler är gamla och slitna och ska byggas om. I slutet av 2020 kommer de innehålla servicehus, LSS-boende, två förskolor och social stödverksamhet och de boende kommer att samsas om ytan.

Nya villor vid Dingelsundet

Stadsbyggnadsnämnden antog den nya detaljplanen för västra Dingelsundet. Det gör det möjligt att bygga fyra nya villor. Den nya planen för södra Dingelsundet är inte med i beslutet eftersom frågan om strandskydd där inte är avgjord än.

Föreslår att regionen tar över

Karlstads kommun överlämnar sitt ansvar för färdtjänst och riksfärdtjänst i kommunen till Region Värmland. Det beslutet föreslår stadsbyggnadsnämnden att kommunfullmäktige fattar.

Från januari 2019 samorganiseras all kollektivtrafik i Värmland i den nybildad regionkommunen Region Värmland och tanken att färdtjänst och riksfärdtjänst ska organiseras på samma sätt.

Artikeltaggar

Bostad och byggenKarlstadKlubbatPolitikStadsbyggnadStadsbyggnadsnämnden

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.