Hoppa till huvudinnehållet

Degerfors IF startar futsallag

Publicerad:
Patrik Werner har som målsättning att Degerfors IF ska ha ett futsallag färdigt efter sommaren.
Patrik Werner har som målsättning att Degerfors IF ska ha ett futsallag färdigt efter sommaren. Foto: Roger Gleisner

Degerfors IF breddar verksamheten. Klubben planerar nu att starta ett futsallag till hösten.

– Sporten växer och vi vill vara med på det tåget, säger sportchefen Patrik Werner.

Idén med ett futsallag i Degerfors IF startade redan förra året. Men eftersom det var kort varsel fram tills att anmälningstiden gick ut så blev det aldrig av.

Men till hösten är tanken att klubben ska ha ett lag i seriespel.

– Det finns underlag för att få ihop en spelartrupp, intresset finns så det minsta problemet är att rekrytera spelare. Anledningen att vi väljer att starta ett futsallag är att vi kan spela fotboll i en annan form året runt, säger Patrik Werner.

Inga från a-laget med

Truppen kommer endast bestå av renodlade futsalspelare eller fotbollsspelare som vill få en nystart på karriären. Inga spelare från DIF:s a-lag kommer ingå i truppen.

– Det kanske finns spelare som inte lyckats helt hundra på sin fotbollsresa, då kan de byta inriktning. Sedan kan det vara så att ditt spel funkar bättre i futsal än vanlig fotboll. De som vill får vara med oss och köra.

Patrik Werner öppnar för att före detta fotbollsspelare från de egna leden ska ta en plats i truppen. Om vi får se spelare som Alexander “Nutt” Andersson och Peter Samuelsson i laget återstår att se.

– Till en början så handlar det bara om att komma igång. Då är det perfekt för de som lagt av med fotbollen att komma igång igen. Vi kommer ha en härlig blandning av gamla och unga spelare. Nu måste vi bara kolla över träningstider, sedan får vi se vart det tar vägen.

“Det är vår målsättning”

Fokuset för sportchefen ligger just nu på A-laget som har seriepremiär om tre veckor. Men precis före- eller efter sommaren så hoppas Patrik Werner att alla pusselbitar ska vara på plats.

– Jag tror att vi kommer ha ett lag färdigt till hösten, det är vår målsättning.

Vilken serie DIF kommer tillhöra är ännu oklart. Just nu finns det en högstaliga och ett par regionala serier. Än så länge finns det dock ingen uttalad målsättning på lång sikt.

– Vi vill starta så högt upp som möjligt. Men det beror på hur många lag som anmäler sig, det kommer nog bli en regional serie kan jag tänka mig.

Vad betyder det för Degerfors IF att bredda verksamheten på detta sätt?

– Vi når en annan typ av spelare. Vi får fotboll året runt och får matcharrangemang året runt, vilket gör att de som är fotboll- och futsalintresserade kan följa DIF året runt.

Den före detta DIF-stjärnan Sargon Abraham kombinerade just fotboll med futsal innan han kom till Degerfors och var även landslagsaktuell i sporten.

Artikeltaggar

Degerfors IF HerrFotbollFutsalPatrik Werner

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.