Hoppa till huvudinnehållet

Storytel öppnar kontor i Karlstad

Publicerad:
Storytel öppnar ett värmländskt kontor.
Storytel öppnar ett värmländskt kontor. Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Ljudboksföretaget Storytel expanderar verksamheten till Värmland. I samband med utökningen har bolaget inlett rekryteringen av nya medarbetare.

Storytel erbjuder ljudböcker och E-böcker på abonnemang samt förlagsverksamhet i samarbete med Nordtstedts. I januari förvärvade Storytel den digitala tidnings- och magasintjänsten Ztory, som grundades i Karlstad. Satsningen har lett till att Ztorys kontor i centrala Karlstad utökas för att ge plats åt fler kollegor.

– Vi kommer att rekrytera tre techutvecklare till sommaren och sedan utveckla det därifrån, säger Sandra Olt, pressansvarig för Storytel i Sverige, till NWT.

Värmländsk startup sålt till Storytel

En stark berättartradition, duktiga författare och universitetets teknologiska satsningar är några av anledningarna till att koncernen väljer att satsa på Karlstad.

– Det är utan tvekan viktiga faktorer när man utvecklar Sveriges ledande digitala tjänst för bok- och berättarupplevelser, säger Märta Langéen, operativ chef på Storytel, i ett pressmeddelande.

I dag har Storytel, som grundades i Sverige 2005, kontor i Umeå, Stockholm och Lund. Deras tjänster finns tillgängliga i 15 länder.

2016 köpte koncernen det svenska bokförlaget Nordstedts för 152 miljoner kronor.

Artikeltaggar

EkonomiKarlstadStorytelZtory Labs

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.