Hoppa till huvudinnehållet

Kreativt nätverkande för välgörenhet

Publicerad:
Arrangören Kristina Lindroos flankerad av Alexandra Nilsson och Georgina ”Gina” Zatarain.
Arrangören Kristina Lindroos flankerad av Alexandra Nilsson och Georgina ”Gina” Zatarain. Foto: Privat

Att nätverka med en pensel i den ena handen och ett glas vin i den andra är ett avslappnat sätt att knyta kontakter. Det menar Kristina Lindroos, grundare av nätverket Ny i Värmland.

“Wine and paint” är ett trendigt koncept i USA och det var under en nätverkslunch som den nyinflyttade värmlänningen Georgina Zatarin från Mexico presenterade idén som “det ultimata sättet att lära känna nya människor på”. Kristina Lindroos och Ny i Värmland gjorde slag i saken och samlade ett 30-tal personer på Clarion Plaza i Karlstad.

Hälften av deltagarna var personer som antingen flyttat tillbaka till Värmland eller som var helt nya i regionen.

– Det var personer i alla åldrar och en dryg handfull utlandsfödda, vilket är roligt, säger Kristina Lindroos, som flyttade till Karlstad från Stockholm för fem år sedan.

Hon är grundaren bakom nätverket Ny i Karlstad.

– Jag tror att det är lätt att bli hemmablind. Om man inte rör sig ute på gatorna får man inga nya idéer, men är det någonting som värmlänningar gillar är det att pröva nya saker.

Ett 30-tal personer samlades för att nätverka och måla ihop.
Ett 30-tal personer samlades för att nätverka och måla ihop. Foto: Privat

Många av deltagarna hade flyttat till Värmland på grund av att deras partner fått jobb i länet.

– Det fanns några som sökte jobb. De har insett att man måste bygga upp ett nätverk, säger Kristina Lindroos.

Tavlorna som målades kommer att sättas upp på hotellet och sedan auktioneras ut till förmån för välgörande ändamål. Valet föll på Suicide Zero, som jobbar med att minska självmord. Under 2017 tog 51 värmlänningar sitt liv och det innebär att Värmland har den högsta frekvensen av självmord i landet.

– Det är någonting som berör de flesta av oss, säger Kristina Lindroos.

Förhoppningen med auktionen efter “Wine and paint“ är att samla in tillräckligt för att kunna stötta finansieringen av en föreläsning kring psykisk ohälsa.

Blir det en repris av konceptet?

– Vi ska sätta oss ner och utvärdera och se hur vi ska göra. Det blir en uppföljning, men i ett annat format. Jag har fått mejl av deltagare som hittade kontakter och målet är på något sätt uppfyllt. Det är ett tecken på att vi lyckades skapa en bra atmosfär för att knyta nya kontakter.

Artikeltaggar

KarlstadKristina LindroosNäringslivNy i VärmlandSuicide Zero

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.