Ikea återkallar godbit

Nyheter
PUBLICERAD:
Ikea återkallar sötsak på grund av otydlig innehållsförteckning.
Foto: Sandra Werud
Bakelsen “Sötsak skumtopp” återkallas av Ikea på grund av otydlig information om allergener.

Ikea skriver i ett pressmeddelande att informationen om att “Sötsak skumtopp” innehåller mjölk är otydlig.

Marshmallowbakelsen innehåller nämligen vasslepulver, vilket gör att den kan innebära en “möjlig hälsorisk“ för personer som är intoleranta eller allergiska mot mjölk eller mjölkprotein. Ingrediensen vasslepulver står med i innehållsförteckningen, men inte att den kommer från mjölk.

Förpackningarna som återkallas är “Sötsak skumtopp” 180 gram med bäst-före-datum 2019-03-12 och 2019-04-18.

Kunder som är allergiska eller intoleranta mot mjölk eller känner oro med anledning av återkallandet, uppmanas av Ikea att ta med förpackningen med bakelser till närmaste Ikea-varuhus för att få full återbetalning.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.