Venstre tar ställning för snabbare tågsträcka

Trafik
PUBLICERAD:
Det norska regeringspartiet Venstre har tagit ställning för en snabbare järnvägsförbindelse mellan Oslo och Stockholm. Det framkom efter partiets landsmöte i helgen.

– Det är glädjande att allt fler politiska partier tar ställning för att förbindelsen med järnväg mellan Oslo och Stockholm behöver förbättras. Venstre är dessutom är ett regeringsparti i Norge, säger Jonas Karlsson, vd för Oslo-Sthlm 2.55, till mynewsdesk.com.

Jon Gunnes (V) som är ledamot i Stortinget och sitter i Transport- og kommunikasjonskomiteen uttryckte också betydelsen av att påskynda utbyggnaden då järnvägssträckan har potential och skulle vara kommersiellt lönsam.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.