Vinet som "upptäcktes" av krögare i New York

Mat & dryck
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Valpolicella är vackert med sina böljande vinfält. Namnet kommer från troligtvis från latin och betyder ”dalen med vinkällarna”.
Foto: Bolla/Camilla Ericsson Domaine Wines
Vi står i ett kyligt och svalt rum, omringade av lådor fyllda med druvor. Det är en så kallad fruttaio, ett slags skafferi där druvorna till Amarone torkas. En metod som heter appassimento.
Skafferiet, fruttaion, tillhör Bolla, ett vinhus som började i liten skala redan 1883 och nu är en lysande stjärna i Venetien.

Fortsätt att läsa…

Detta är en låst artikel. Logga in eller bli prenumerant för att fortsätta läsa.

Läs plus i 90 dagar för endast 90 kr! Därefter ordinarie pris 99 kr/månad.
Du kan när som helst avsluta din prenumeration snabbt och enkelt online.

Du får:
Tillgång till alla artiklar på nwt.se
Erbjudanden och tävlingar
Tillgång till plusmaterial
på 14 lokala nyhetssajter

Välj annat erbjudande

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.