Vinet som "upptäcktes" av krögare i New York

Mat & dryck
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:

Vi står i ett kyligt och svalt rum, omringade av lådor fyllda med druvor. Det är en så kallad fruttaio, ett slags skafferi där druvorna till Amarone torkas. En metod som heter appassimento.

Skafferiet, fruttaion, tillhör Bolla, ett vinhus som började i liten skala redan 1883 och nu är en lysande stjärna i Venetien.

Vill du läsa mer?

Du behöver en prenumeration för att läsa artikeln. En plusprenumeration kostar bara 1 krona första månaden, därefter 99 kr/månad. Ingen bindningstid.

Din prenumeration gäller tillgång till
Plus på alla NWT-gruppens sajter.

Välj annat erbjudande

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.