SPEL: The Lego Movie 2 - Fantasilöst och fattigt

Spel
PUBLICERAD:

Jag var inte överdrivet förtjust i Lego The Incredibles när det släpptes förra året. Det var en småful, tröttsam upprepning av en formel som börjar kännas mer än lovligt urvattnad vid det här laget. Men jämfört med The Lego Movie 2 Videogame är tidigare nämnda spel helt okej. Det här spelet, baserat på den nya filmen med samma namn, är utan tvekan det absolut tråkigaste Lego-spel jag spelat sedan TT Games slog igenom stort med Lego Star Wars redan 2005.

Jag har inte sett filmen, men jag får förutsätta att den har mer charm än det här livlösa, tomma spektaklet. En av de stora förtjänsterna med Lego-spelen är det stora utbudet av karaktärer med olika specialförmågor. De är roliga att samla, helt enkelt. Men inte här.

För att låsa upp karaktärer, fordon och allsköns föremål måste du leta efter kistor (som inte är gömda, det är bara trögt att springa runt och samla dem) för att få reliker. Dessa reliker måste du sedan lösa in för att få slumpmässig loot. Och det är så sjukt tråkigt och oinspirerat att jag nästan gråter av tristess efter bara en timmes spelande. I princip är det ju bara ännu ett Lego-spel, men utan sedvanlig fingertoppskänsla blir det direkt outhärdligt. Gränsen mellan fantastiskt och meningslöst är tunn, uppenbarligen.

Trots att de olika världarna är så livlösa och tomma på vettigt innehåll så tvingar spelet oss att springa omkring över onödigt stora ytor. Om det funnits intressanta saker att titta på längs vägen så hade det varit okej, men det finns det inte.

Lägg till detta en del frustrerande buggar och du har ett recept på ett simpelt men ändå trögt spel. Lego The Movie 2 Videogame vänder sig främst till yngre spelare, med en blygsam svårighetsgrad. Men jag har svårt att se att barn kommer att uppskatta det absurt långsamma tempot, det klumpiga berättandet och de trista världarna. Vi lider inte direkt någon brist på Lego-spel vid det här laget, så det är en lätt sak att välja något annat – vilket som helst – framför detta.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.