Forshagaledare prisas för sina insatser

Ishockey
PUBLICERAD:
Stefan Owesten, till vänster, tillsammans med Christer Englund, tidigare ordförande för Svenska ishockeyförbundet, under prisceremonin.
Foto: Privat
Forshagas Stefan Owesten har för sina ledarinsatser tilldelats Svenska ishockeyförbundets stipendium Christer Englunds fond.

"Med ett ledarskap där glädje, kamratskap och ett livslångt ishockeyintresse är i fokus har han haft stora framgångar med att få barn att vilja stanna inom ishockeyn i Forshaga. Han har även delat sina erfarenheter och lärdomar såväl regionalt inom Värmlands ishockeyförbund som i Svenska ishockeyförbundets utbildningsprogram. Det är den typ av ledarskap som gör ishockeyn till Sveriges mest engagerade idrott“, skriver förbundet i sin motivering.

I motiveringen lyfts även Owesten för sitt arbete med tjejhockeyn i länet.

“Årets stipendiat har, genom sitt arbete och engagemang i Tjejhockeyprojektet i Värmland, på ett föredömligt sätt, med fantasi och kreativitet, visat hur man kan göra ishockeyn öppen för alla som vill, på sina egna villkor”.

Sedan projektets start, säsongen 2013-2014, har antalet registrerade spelare dubblerats, från 150 till närmare 300 tjejer, och Owesten var fram tills nyligen projektledare för det hela.

Stipendiet är på 15 000 kronor.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.