Kaptenen stannar i FBK: “Ganska självklart”

Publicerad:
Julia Pettersson, 23, vill fortsätta sin satsning i FBK. Foto: Mikael Lindblom

Julia Pettersson har bestämt sig.

Efter uttåget mot Skellefteå står det nu klart att kaptenen fortsätter sin satsning i FBK.

– Det var ganska självklart, säger 23-åriga Pettersson.

Dystert säsongsslut för Färjestad

Julia Pettersson har spelat i Färjestad ända sedan damlaget startades upp och har således varit med och vunnit division 1 fem år i rad, liksom varit med och missat avancemang fem år i rad.

Men skam den som ger sig.

Pettersson behövde ingen längre betänketid för att komma fram till att hon vill ge det ett nytt försök.

– Vi har snubblat på målsnöret varje gång men förhoppningsvis lyckas vi nästa år. Det vore väldigt kul att få vara med och ta klivet upp i SDHL så det var ganska självklart för mig att fortsätta i FBK, säger hon.

Kontraktet är dock inte påskrivet än men det ska mycket till för att det inte ska bli en fortsättning.

– Jag trivs väldigt bra i Karlstad och kommer vara kvar här i minst två år till eftersom jag pluggar här. Dessutom tycker jag fortfarande att det är väldigt kul att spela hockey, säger Pettersson.

Albinsson stannar?

Glädjande för FBK:s del är även att skyttedrottningen Ella Albinsson, som blivit antagen till hockeygymnasiet i Leksand, inte utesluter en fortsättning i den grönvita dressen.

– Jag har tackat ja till platsen i Leksand men det gjorde jag för att man typ är tvungen att göra det. Så vi får se vad som händer, jag känner att jag trivs bra i Karlstad och att ha familjen nära, säger 16-åriga Albinsson.

Men för att stanna vill hon se en fortsatt seriös satsning i FBK.

– Jag vill känna att jag fortfarande kommer att kunna utvecklas. Jag vill liksom gärna testa SDHL-spel inom gymnasietiden så att jag inte står kvar på samma ställe efter tre år, säger Albinsson.

Drygt en vecka har gått sedan uttåget mot Skellefteå, hur går tankarna kring det nu?

– Det är klart att det var riktigt surt eftersom vi var så nära men jag tycker vi får vara nöjda ändå. Vi har varit kort om folk och haft det tufft hela säsongen.

Ella Albinsson, 16, utesluter inte en fortsättning i FBK.
Ella Albinsson, 16, utesluter inte en fortsättning i FBK. Foto: Tommy Andersson

Artikeltaggar

Ella AlbinssonFärjestad BK DamIshockeyJulia Pettersson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare