Hoppa till huvudinnehållet

De tar över Möruddens Brygga

Publicerad:
Möruddens Brygga har fått nya ägare.
Möruddens Brygga har fått nya ägare. Foto: Helena Karlsson

Nu är det klart med nya ägare till Möruddens Brygga.

– Vi fick nycklarna i måndags, berättar Therese Boström som tillsammans med Erica Engström tar över restaurangen på Hammarö efter Anna Alfredsson.

Therese och Erica jobbar i dag som konkurrenter inom inredningsbranschen. Men från och med den här veckan är de förutom goda vänner också restaurangägare tillsammans.

– Vi har länge velat göra någonting tillsammans och när den här möjligheten dök upp var det bara att slå till, säger Therese.

Både hon och Erica är från Hammarö.

– Mörudden har en varm plats i våra hjärtan och vi har ju känt tidigare ägaren Anna Alfredsson sedan barnsben så nu har vi bestämt att gå all in på det här.

“Få men väldigt bra rätter”

Efter en relativt lång process efter det första besöket på restaurangen i november är nu allt klappat och klart.

– När vi fick gå in i lokalen första gången så började idéerna flöda direkt. Men vi har sagt att vi inte ska göra någon jätteförändring. Grunden finns där redan och nu vill vi förfina det.

Den nya säsongen på Restaurang Udden, som restaurangen nu officiellt kommer heta, är tänkt att dra igång i maj.

– Juni, juli och augusti blir ju sedan högsäsongen för oss, men efter det har vi ju tänkt fortsätta med luncher, företagsevent och julbord.

Hur tänker ni kring menyn?

– Vi ska hålla oss till få men väldigt bra rätter. Huvudsaken är att det ska kännas fräscht, nytänkande och att det ska finnas något för alla, avslutar Therese.

Artikeltaggar

HammaröKrogarMat och dryckMöruddens Brygga

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.