Hamnstrejken avblåst

Nyheter
PUBLICERAD:
Den aviserade hamnstrejken är avblåst. Hamnarbetarförbundet och Sveriges Hamnar kommer att teckna ett andrahandsavtal, uppger Transportföretagen.

Verksamheten i samtliga berörda hamnar kan i och med detta återgå.

– Det här är ett andrahandsavtal, vilket innebär att anställningsvillkoren för alla hamnarbetare i hamnarna även fortsättningsvis kommer att regleras av vårt kollektivavtal med Transportarbetareförbundet, som är det först tecknade avtalet i branschen, säger Joakim Ärlund, förhandlingschef Sveriges Hamnar, i pressmeddelandet.

Om ingen lösning hade nåtts skulle en storstrejk brutit ut i ett 20-tal hamnar – en konflikt som skulle beröra över 1 000 hamnarbetare och väntades få stora effekter på export och import.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.