Karlstadsframgångar i tennisens veteran-SM

Publicerad:
Andreas Lindgren från Arvika, som tävlar för Elfsborgs tennis, tog dubbla SM-silver i helgens veteran-SM. Foto: Johan Dali

Under förra veckan samlades över 600 av landets bästa seniortennisspelare i Stockholm för att göra upp om veteran-SM-medaljerna. Karlstads Tennisklubb hade rekordmånga spelare med i år, och de kammade hem ett flertal medaljer.

Veteran-SM lockar spelare mellan 35 och 90 år som gör upp om pokalerna i de olika klasserna.

Karlstads Tennisklubb hade alltså ett mycket lyckat mästerskap, med flera medaljer med sig hem i bagaget. Bäst gick det för en av klubbens mer rutinerade spelare.

Johan Christenson kom hem med SM-guld från herrdubbel 55 år. Han vann finalen tillsammans med Anders Fransson, Växjö. De mötte Per Dahlström, KLTK och Henrik Evers, SALK och vann med 6-2, 6-1. I herrsingeln vann Johan Christenson sina första tre matcher, men det tog stopp i kvartsfinalen och han blev totalt femma.

Guldgossen Johan Christenson med sin SM-guldmedalj.
Guldgossen Johan Christenson med sin SM-guldmedalj. Foto: Anna Christenson

SM-silver blev det för Arvikasonen Andreas Lindgren, som idag tävlar för Elfsborgs Tennis. Han mötte Jonas Nilsson, Åkersberga TK i finalen, men motståndet blev övermäktigt. I herrdubbeln blev det ett nytt silver. Han spelade där tillsammans med Peter Hafverkorn, Enebybergs IF och de mötte Martin Lager, Enebyberg och Jonas Nilsson, Åkersberga, i finalen.

Jonas Taheri-Wiik spelade i herrdubbel 45 år och spelade där med Mattias Wittgren, Åkersberga TK. Paret vann sina första matcher och tog sig till semifinal och fick med sig en bronsmedalj.

Håkan Sten, Karlstads TK spelade i mixed dubbel 50+ med Anne Johansson, Älta TK. De gick ända till final och vann där välförtjänt ett fint SM-silver.

Det blev alltså ett guld, tre silver och ett brons till Karlstad och många av de andra spelarna som deltog tog sig vidare från grundomgångarna.

Hammaröspelaren Håkan Ellwe kan också njuta av guldglans, då även han fick med sig en dubbelmedalj hem från SM. Det var hans tionde SM-guld i dubbel och det fjärde tillsammans med Robert Stig, SALK.

Håkan Ellwe och Robert Stig kunde sola sig i guldglansen efter att ha tagit sitt fjärde dubbelguld tillsammans.
Håkan Ellwe och Robert Stig kunde sola sig i guldglansen efter att ha tagit sitt fjärde dubbelguld tillsammans. Foto: Privat

Artikeltaggar

Karlstad tennisklubbTennis

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare