Bubbel från Byrån: L tappar Paulsen

Signerat
PUBLICERAD:
Paulsen menar att hon inte kan hitta någon kandidat i sitt eget parti.
Foto: Peter Krüger / TT
Manfall. Utan Paulsens välsignelse och med sviktande väljarstöd ser det mörkt ut för Liberalerna.

Före detta EU-parlamentarikern för Folkpartiet, Marit Paulsen, går överraskande ut och stödjer Centerpartiets Fredrick Federley inför EU-valet i maj. Paulsen menar att hon inte kan hitta någon kandidat i sitt eget parti som kan matcha Federley i frågor om djurskydd och livsmedel. Utan Paulsens välsignelse och med sviktande väljarstöd ser det mörkt ut för Liberalerna, som enligt senaste Sifo-undersökningen (27/2) ser ut att åka ur EU-parlamentet. Parlamentarikern Cecilia Wikström (L) kan i alla fall hoppas att hennes högarvoderade extraknäck i bolagsstyrelser räddar hennes försörjning ifall partiskeppet går under.

Konfliktsökande ministrar

Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) hamnade nyligen i ett ordkrig med Ungerns regering efter att på Twitter ha skrivit att landets nya barnafödarpolitik ”osar 30-tal”. Nog för att den ungerska regeringen kan kritiseras, men den typen av provokativt munhuggande hjälper knappast Sveriges möjligheter att diplomatiskt påverka landet. Byrån misstänker dock att Strandhäll vill göra karriär och tror det är så hon blir nästa S-utrikesminister – metoden att skapa osämja mellan Sverige och andra demokratier är nämligen en av utrikesminister Margot Wallströms (S) främsta förmågor.

Luriga socialdemokrater

Inför förhandlingarna om skattereformen mellan regeringen samt C och L har finansminister Magdalena Andersson (S) öppnat för att höja kapitalskatterna. När centerledaren Annie Lööf fick höra det höjde hon på ögonbrynen och hävdade bestämt att partierna kommit överens om att inte göra så redan i regeringsförhandlingarna. Byrån konstaterar att det inte står en rad om det i januariöverenskommelsen. Det Lööf säger kan mycket väl vara sant, men sett till Socialdemokraternas knipslughet i förhandlingar var det säkerligen det mest väntade lurendrejeriet på länge.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.