Missionskyrkan byter skyltar

Nyheter
PUBLICERAD:
Nu är de nya skyltarna uppe.
Foto: Ulf Eriksson
När missionshuset byggdes i Forshaga 1882 kallades det Salem. Under 1940-talet löd namnet Missionskyrkan Salem och sedan blev det endast Missionskyrkan.

Men nu byts skyltarna igen och det nya namnet är Equmeniakyrkan.

– Skälet är att svenska missionskyrkan gick samman 2011 med svenska baptistsamfundet och metodistkyrkan i Sverige och bildade ett nytt samfund som heter Equmeniakyrkan, säger Ulf Eriksson, pastor och företrädare för Equmeniakyrkan i Forshaga, som tror att det kan ta tid innan alla i Forshaga säger Equmeniakyrkan, då det fortfarande finns de som säger Salem.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.