Kommunen tar emot sommarjobbare i olika branscher

Publicerad:
Rensa ogräs på kommunens fritidsanläggningar ingår i arbetsuppgifterna om man får sommarjobb på fritidsavdelningen. Foto: NKP Arkiv

Sommarlovet efter nian är för många ungdomar det första lovet som inte bara innebär ledighet. Kommunen erbjuder feriearbete på ett flertal arbetsplatser i sommar, för skolungdomar som slutar årskurs nio i år.

Skolungdomar som sommarjobbar genom kommunen jobbar sex timmar om dagen, måndag till fredag, i tre veckor. Kommunen delar upp sommaren i tre treveckorsperioder, den första med start direkt efter skolavslutningen och den sista med slut den nionde augusti.

I kommunens katalog finns många olika typer av jobb. Skolförvaltningen är en av de förvaltningar som erbjuder flest tjänster. Där kan man söka sig till arbete inom förskola, fritidsverksamhet eller vaktmästeri.

Inom tekniska förvaltningen kan man bli en av två som får jobb på fritidsavdelningen, där arbetsuppgifterna bland annat består av att klippa gräs och rensa ogräs på kommunens fritidsanläggningar. Strandmossen är en återkommande arbetsgivare för feriearbetare, även den inom tekniska förvaltningen. Där får två sommarjobbare per period hjälpa till med sortering av olika typer av avfall.

Många behövs inom äldrevården

För den som är intresserad av att arbeta inom äldreomsorgen erbjuder kommunen många platser på särskilda boenden. Totalt 44 platser uppdelade över de tre perioderna finns att söka där.

– Du får följa arbetet och uppleva hur en dag på ett äldreboende kan se ut. Du kommer också att delta i aktiviteter som promenader, fika i trädgården, läsa med de äldre och hjälpa till vid måltider, skriver kommunen.

Om man spelar ett instrument eller är duktig på att sjunga finns det fyra platser att söka hos Musikskolan under period ett. De fyra ungdomar som får platserna kommer att bilda en musikgrupp som ska genomföra spelningar.

Kommunen erbjuder även tio platser på den ett år gamla förebyggarenheten, fem platser på Hults sommarhem, nio platser på KFUM:s idrottsskola, fyra platser på Christinehamns ridklubb och en plats på biblioteket.

Artikeltaggar

ArbeteKristinehamnKristinehamns kommunKristinehamns kommunNyheterSkollovSommarjobbSommarlovStrandmossen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare