Olofsson har hittat slutspelsformen

Publicerad:
Jesper Olofsson satte Färjestads 4–0-mål i powerplay, snyggt framspelad av Oskar Steen. Foto: Håkan Strandman

Jesper Olofsson kom till Karlstad för att få ett lyft i karriären, hemma mot Mora passerade han sin poängnotering från i fjol med tio poäng. Det är väl säkert att säga att lyftet har kommit.

– Det känns bara bättre och bättre, bra med självförtroende också, säger Olofsson.

Olofsson har hittat slutspelsformenFärjestad körde över Mora

Det såg lekande lätt ut när Färjestad totalt manglade ned Mora i den första perioden. Låsningarna från första mötet i back-to-back-serien verkade som bortblåsta.

– Han, Juvonen, hade fri sikt på i stort sett alla skott igår, tittar man på våra fyra första idag så ser han i princip ingenting, säger Olofsson.

Det blev just ett sådant mål, där Juvonen inte såg ett skvatt, som Olofsson noterades för. Oskar Steen stod för en fenomenal passning in till Olofsson i skottsektorn, Linus Johansson stod mitt i ansiktet på Juvonen och Olofsson krutade på.

“En ny nivå”

Målet var Jespers femtonde för säsongen, hans bästa SHL-säsong i karriären. Det lyftet som han hoppades att flytten till Färjestad skulle ge verkar ha kommit.

- Jag hittade en ny nivå under slutspelet i fjol. Det blir ju en tuffare hockey och jag blev tvungen att levla upp för att kunna prestera i slutspelet och sedan har jag lyckats bygga vidare på det i år, säger Olofsson.

Färjstad gick hårt på Juvonen i Mora-målet, något som renderade i viss irritation hos bortalaget.
Färjstad gick hårt på Juvonen i Mora-målet, något som renderade i viss irritation hos bortalaget. Foto: Håkan Strandman

Allt eftersom Färjestads ledning ökade blev matchen allt grinigare. Dock utan att allt för mycket protokollfördes i kolumnen för utvisningar.

– Mora tappar det helt mot slutet, förståeligt kanske men, vi blir hårt straffade. Det är starkt av oss att bara gnugga på tycker jag.

Är det utvisningar du tänker på?

– Ja, vi fick väl något PP i slutet där, jag tycker att det går väldigt lång tid i matchen innan vi får något nytt även fast det finns många lägen där vi skulle kunna fått något med oss. Men det är en styrka vi har att bara fortsätta köra på.

Jespers 4–0-mål tar honom upp på en delad femteplats i SHL:s skytteliga med 15 fullträffar, inom laget endast överträffad av Joakim Nygård och Oskar Steen.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyJesper OlofssonKarlstadLöfbergs ArenaSHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare