Stora planer för Nodinite

Publicerad:

IT-företaget Nodinite, Karlstad, har en imponerande plan för sina internationella affärer. Enligt planen skall Nodinite 2022 ha minst 500 kunder. I dag har företaget ett 60-tal kunder och fas två har inletts, nämligen att utveckla de internationella affärerna i bland annat Nya Zeeland och Australien.

– Visst har vi konkurrenter när det gäller övervakningssystemet, men plattformen som centraliserar loggning, övervaknings och dokumentation av arbetsflöden och integrationer som vidareutvecklats är vi tämligen ensamma om, säger Michael Olsson, serieentreprenör och huvudägare i Nodinite.

Det har runnit en del vatten under broarna sedan systemet Nodinite sjösattes.

– Grunden lade vi redan för flera år sedan då jag var en av ägarna i ett annat IT-företag i Karlstad, som vi sålde till ett norskt bolag. Sedan har vi jobbat vidare med plattformen och utvecklat den nästintill maximalt.

Från 60 till över 500 kunder på fyra år är planen för Nodinite, säger Henrik Ericsson och Michael Olsson. Nodinite.
Från 60 till över 500 kunder på fyra år är planen för Nodinite, säger Henrik Ericsson och Michael Olsson. Nodinite. Foto: Jonny Ohlsson

Jobbar med partners

En av hemligheterna bakom framgången är att jobba med certifierade partners. Kring plattformen Nodinite finns inbyggt stöd för Microsoft , Biz Talks Server, Mule, IBM, Log4Net med flera.

– Genom ett modernt self-service gränssnitt erbjuds verksamheten att själva hitta svaren som det letas efter. En smart statistisk modul gör det dessutom möjligt att på kort tid få en överblick som till exempel antalet meddelanden per arbetsflöde- integration eller antalet fel per flöden, säger Henrik Ericsson, delägare i Nodinite.

Systemets och plattformens effektivitet när det gäller övervakning och hantering av fel har lockat många landsting och privata företag att göra affärer med Nodinite. I dag är 12 av 21 landsting i Sverige kunder hos Nodinite. Tre stora hotellkoncerner och flera ledande privata företag i landet är deras kunder.

– Du kanske förstår vad viktigt det är att all hantering i en organisation görs på rätt sätt och skulle det bli fel måste detta upptäckas mycket snabbt. Det är här vår plattform finns att tillgå, säger Michael Olsson.

Nu är Nodinite inne i fas två i sin utveckling, nämligen att utveckla de internationella affärerna med företag i bland annat Nya Zealand och Australien, säger Robert Mayer, Henrik Ericsson och Michael Olsson, som som samäger företaget.
Nu är Nodinite inne i fas två i sin utveckling, nämligen att utveckla de internationella affärerna med företag i bland annat Nya Zealand och Australien, säger Robert Mayer, Henrik Ericsson och Michael Olsson, som som samäger företaget. Foto: Jonny Ohlsson

God hjälp

Det finns även en film där landstinget i Värmland hyllar systemets effektivitet.

– Det har hjälp oss en hel del i marknadsföringen. När vi bytte namn från Integration Software till Nodinite stod vi utan marknadsplan och vi fick jobba parallellt med en del andra jobb samtidigt som vi satsade stenhårt på det nya systemet. Nu börjar det hända positiva saker som leder till tillväxt.

– Vi står i begrepp att nyanställa. Går allt efter planerna kommer Nodinite om några år att vara ett stort IT-företag i Karlstad, säger Michael Olsson.

Nodinite härstammar från latin. Ordet nodi betyder nod och det engelska ordet unite betyder förena.

– Det är precis så vi jobbar, menar ägarna.

Artikeltaggar

AustralienEkonomiKarlstadNodiniteNya Zeeland

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare