Hoppa till huvudinnehållet

Stort fiskekalas på Nöjesfabriken

Publicerad:

Kommande helg flyttar sportfisket och alla dess olika varianter in i Nöjesfabrikens lokaler.

Då har det blivit dags för Bait Bash/FlyFest - ett fiskeevenemang som gör comeback i nygammal skepnad.

– Det blir ett fiskekalas helt enkelt, säger Pontus Wallin i arrangörsstaben.

Det blir stort fiskekalas på Nöjesfabriken under helgen.
Det blir stort fiskekalas på Nöjesfabriken under helgen. Foto: Privat

Flugbindning och betesbygge har varit representerat på ett antal sportfiskeinriktade sammankomster i Karlstad genom åren.

Men det är först nu som Bait Bash och Carlstad Flytyers United gör gemensam sak och visar upp sina respektive färdigheter på Nöjesfabriken under lördag och söndag.

– Det är ingen traditionell mässa på det sättet. Här finns utställare, redskapstillverkare och spön och rullar och hela rasket. Även ett par kastbassänger där man kan prova olika beten. Men det är ändå fokus på betesbyggare och flugbindare, säger Pontus Wallin.

Ett drygt 50-tal av Nordens bästa hantverkare på området kommer att finnas på plats.

– Det blir som en stor verkstad där det även kommer finnas möjlighet att gjuta gummibeten. Här kan alla utbyta idéer och nybörjare kan få tips från proffsen. Jag hoppas på att det kommer 1 500 besökare.

Det är populärt att göra egna beten.
Det är populärt att göra egna beten. Foto: Privat

Populariteten kring att göra sina egna beten för att locka de riktigt tunga huggen går heller inte att ta miste på.

– Flugbindningen är stor och växer hela tiden och betesbyggnad är enormt stort i Sverige. För många är det en extragrej att det är eget bete som man fångat fisken med. Många sitter under vintrarna och gör beten så att man på så sätt kan förlänga säsongen, säger Pontus Wallin.

Artikeltaggar

KarlstadNöjesfabrikenNyheterSportfiskarna

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.