Södra Sverige - Rockpoesi där alla förlorar

Skivor
PUBLICERAD:

På sitt tredje album slänger sig Södra Sverige mellan nervkollaps, systemkollaps och höga murar av samhällskritik. På albumets första halva är det tydligt att Mattias Alkberg samlat sina mannar från några av landets mest hypade rockorkestrar såsom Les Big Byrd, Viagra Boys och In Solitude. Men någonstans efter massmordspunken Rött ljus mjuknar det. Den kittlande pulsen av anarki, blod och våld vävs ihop med vemodet och nakenheten. Rockpoesi på svenska som andas långsamt innan nästa utbrott.

Södra Sverige varvar sina sparkar med introspektiva ångestresor. Vackra Jag ska aldrig bli kär igen, Spyor och Jag är bäst är några av de starkare spåren. I 2015 tar raderna “Mitt land är ditt, ditt krig är mitt, din flykt är min, din skräck är min” oss tillbaka en av vår tids största kriser, men också till individualismens tidsålder. Där starkast vinner och alla förlorar. Och när Död Musik gått några varv är frågan om skotthålen någonsin kommer växa igen mellan själaflykten och samhällets sensationer och misslyckanden.

Bästa låt: 2015

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.