FBK håller utbildning för föräldrar

Ishockey
PUBLICERAD:
Greger Artursson, till höger, är sportchef på junior- och ungdomssidan i Färjestad.
Foto: Mikael Lindblom
Färjestad BK har fostrat många duktiga hockeyspelare genom åren.
Men nu vill klubben ta det ett steg längre och detta genom att även utbilda föräldrarna.
– Vi vill ha föräldrar som stöttar sina barn på rätt sätt, säger Greger Artursson, sportchef på junior- och ungdomssidan, till FBK:s hemsida.

Idén om föräldrautbildningen kläcktes av Albin Tyllgren, som har hand om Färjestads hockeycamper, och under februari månad har flera möten hållits i ledning av Lennart Carlsson.

– Det stora arbetet som jag gör är att jag lär ut ett coachande föräldraskap. Det är en konst att ställa rätt frågor och där har vi gjort ett stort jobb. Det gäller att ställa frågor där du kan få ett bra svar. Istället för att fråga om det var en bra träning idag så kan man istället fråga vad var det som var bra på träningen i dag. På så sätt får man igång en diskussion istället för bara ja- och nejsvar. Att ha en dialog med sitt barn är av yttersta vikt, säger Carlsson.

Greger Artursson fyller i:

– Vi vill att föräldrarna ska vara stolta över att ha sina barn i FBK, men av rätt orsak. Inte bara för att få bära klubbmärket på nån jacka utan för att vi tar hand om barn och ungdomar på ett bra sätt och ger dem den bästa möjliga utbildning i att vara i ett lag, och i slutänden bli en bra hockeyspelare. Vår ungdomsverksamhet är så mycket mer än bara hockey. Vi vill utbilda ungdomarna att bli bra människor.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.