Efter larmen - Torsby Ridklubb stänger stallet

Ridsport
PUBLICERAD:
Den senaste tidens spridning av olika sjukdomar som drabbar hästar, och som härjar på olika håll i landet, väcker oro. Torsby Ridklubb väljer nu att stänga sitt stall.

I ett pressmeddelande berättar ridklubben att man inte drabbats av några av de smittor som sprider sig på andra platser i Sverige - och det är för att förhindra smittspridningen som klubben nu agerar och stänger stallet. Till skillnad från Karlstad Ridklubb, som valt att stänga hela anläggningen, kommer Torsby alltså bara att stänga stalldelen.

Inga andra hästar än ridskolehästarna samt de privatuppstallade hästarna får vistas i stallet. Stängningen gäller till att börja med i två veckor.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.