• idag
  5 apr
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  6 apr
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  7 apr
  13°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  8 apr
  11°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  9 apr
  11°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Crackdown 3 - Ett tomt skal

Spel
PUBLICERAD:

Crackdown 3

Xbox One/Windows
Sumo Digital
Åldersmärkning: 18

Det börjar med en arg-dansande Terry Crews, men slutar i en slapp axelryckning. Crackdown 3 har försenats många gånger vid det här laget, och många hade nog avskrivit spelet redan på förhand. Nu när det äntligen släppts kan vi konstatera att spelet verkligen borde ha släppts för flera år sedan för att stå sig i konkurrensen.

Crackdown 3 är inte dåligt, men det är oinspirerat, repetitivt och gammalt. Du åker runt i en öppen stad, skjuter på samma fiender, spränger samma anläggningar och samlar en jävla massa självlysande uppgraderingsklot. Det är okej i korta stunder, särskilt i början. Ganska så snart börjar det dock eka tomt. Trots följsamma kontroller blir striderna i längden mer utmattande än utmanande eller underhållande. Särskilt de utdragna bossfajterna är mer än lovligt sega.

Förmodligen sköt sig Microsoft i foten redan vid presentationen av spelet, där det utlovades kraftfull moln-teknik som skulle tillåta storartad förstörelse. Detta gällde bara för multiplayerläget, men det orsakade förvirring bland spelare som trodde att vi skulle få se den fantastiska tekniken även i kampanjläget.

Nu visar det sig att det knappt finns ens i det fattiga multiplayerläget. Istället för att riva hela städer får vi skjuta sönder abstrakta byggnader som tycks vara gjorda av frigolit och glas. De kan aldrig rämna, det bara blir hål i dem när man skjuter. Kombinerat med det automatiska lock-on-systemet som helt sonika importeras från kampanjen, resulterar detta i att du aldrig behöver sikta för att träffa motståndare. Men det omvända gäller också, vilket gör det halvt omöjligt att undvika attacker. Multiplayerläget är mest ett meningslöst kaos där det sällan känns som om man åstadkommit ett dyft, oavsett om man vinner eller förlorar.

Det finns sämre spel där ute. Men också väldigt många bättre. Dessutom får vi inget mer Terry Crews-struttande efter den korta inledningen. Oförlåtligt, så klart.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.