Sirener och hund ledde vilsen rätt

Nyheter
PUBLICERAD:
Polisen fick under onsdagen ta till lite okonventionella metoder för att hitta en man som gått vilse vid Butorp, Deje. Man tog bland annat hjälp av sirener för att hjälpa mannen tillrätta.

Det var vid lunchtid på onsdagen som mannen insåg att han var vilse i samband med att han tagit sig till en tjärn vid Butorp för att fiska.

Eftersom tjärnen ligger svårtillgängligt till, beslutade sig polisen – efter att ha haft kontakt med mannen via telefon – att ljuda med sirener i området för att mannen skulle kunna orientera sig och hitta ut ur skogen.

– Vi bad honom också att ladda ner en speciell viltapp i sin telefon så att han på så sätt skulle kunna få koordinater för platsen där han befann sig, säger Tommy Lindh, presstalesperson vid polisens region Bergslagen.

Till sist var det dock tack vare en av polisens hundar som mannen kom tillrätta. Detta efter att en av polisens hundförare kommenderat sin hund att ge skall i skogen vilket gjorde att mannen hörde hunden. Mannen kunde strax därpå sammanstråla med hundföraren och kunde hjälpas tillbaka till civilisationen.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.