Queen of Sand – ett av landets bättre ston

Publicerad:
Queen of Sand vid en tidigare seger. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Femåriga Queen of Sand går från klarhet till klarhet.

På ett februariblött Jägersro spetsvann hon på tiden 11,5 över sprinterdistans under onsdagskvällen.

– Det här är en annan ras än vad man är van att jobba med, sa tränaren Camilla Jonasson.

Queen of Sand blev "bara" fyra i den senaste starten men sprang då på ett jobbigt innerspår på Solvalla.

Det var blött även den här kvällen men en rättvis bana och Queen of Sand imponerade stort. Hon fick öppna i underkant av 1.09 för att överta ledningen efter ett drygt halvvarv men vann ändå enkelt på en mycket bra tid för årstiden.

– Jag var lite orolig för att det här loppet kom lite för tätt efter Solvallastarten, men hon hade känts gudomlig i träningen så jag anmälde hit. Jag var väldigt nyfiken på hur fort hon kunde springa på kort distans, men jag trodde inte på en 11-tid, sa Camilla Jonasson.

Dubbelt Untersteiner

I V64-3 såg Pippi Roc ut att gå mot en säker spetsseger in på upploppet tillsammans med Johan Untersteiner. Men i klar ledning slog hon av på farten och det innebar att hon fick ge sig mot Cheerful Rivner, som avslutade bra från fjärde par utvändigt.

Det blev en ny tränarseger för Untersteiner med Powderfinger i den femte avdelningen. Han blåste till ledningen från spår fyra bakom startbilen och även om han låg på en del under vägen höll han undan för en vasst spurtande Ferry Boko och en tapper Skyfall.

– Han har haft problem med svaga ben men det har blivit bättre det senaste året. Powderfinger är helt klart en V75-häst, sa Untersteiner.

Favoritgalopp

I Februaripokalen galopperade favoriten Ferrari River i ledningen 800 meter från mål och det blev en skräll när Othala vann efter ett smyglopp.

Loppen som kördes på Solvalla höll inte bästa klass, vilket är en kombination av årstiden och att Solvalla har tisdagar som sin huvuddag numer vilket såklart går ut över den sportsliga klassen på onsdagar.

V86-4 var att lärlingslopp och här blev det en ny framgång för Anders Eriksson när han vann med Thunderinmyheart efter ett smyglopp i andraspår.

Tränar gör Paula Ahlström tillsammans med Per Skoglund, ett par som väldigt ofta leder tv-sändningarna när det handlar om trav.

Artikeltaggar

JägersroSolvallaTravV86

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare