Hoppa till huvudinnehållet

Lyckad kväll för hårt kämpande Skoog

Publicerad:
Reporter Kim Frandsen
Kim Frandsen
kim.frandsen@nwt.se
Erika Kinsey och Sofie Skoog efter Höjdhoppskväll i Våxnäshallen.
Erika Kinsey och Sofie Skoog efter Höjdhoppskväll i Våxnäshallen. Foto: Kim Frandsen

Mycket publik, tangerat hallrekord och bra känsla inför EM.

Sofie Skoog fick ut precis allt det hon önskade sig från onsdagskvällen.

– Det var jäkligt gött, säger 28-åringen.

Höjdhoppskvällen i Våxnäshallen, där framför allt duellen mellan Sofie Skoog och Erika Kinsey stod i fokus, lockade många.

Och de fick – efter några om och men – se hemmahoppet gå vinnande ur det hela.

– Jag var trött i dag. Jag kände det redan när jag värmde upp att SM, där jag också gjorde bra ifrån mig, var en väldig urladdning. Jag var trött i både ben och huvud, det blir lite som en bakfylla liksom, så jag visste att jag skulle få kämpa i dag, säger Skoog.

Och som hon kämpade.

Hon gick visserligen rent förbi de tre första höjderna (1.75, 1.79 och 1.83) men det var när ribban höjdes till 1.87 som det började ta emot.

Sofie Skoog knöt dock näven, plockade från reserven och tog sig över både 1.87 och 1.90 i sista försöket – och avgick med segern.

– Att stanna på 1.83 hade varit en mardröm så det var gôtt att jag kunde knyta ihop det, säger hon och fortsätter.

– Det var oerhört skönt att jag, framför allt för mig själv, kunde visa att jag kunde fixa det i tredje. Det ger mig styrka, för i EM brukar 1.90 räcka till final och då spelar det liksom ingen roll i vilket försök man tar det i.

Behåller rekordet

Erika Kinsey stannade på 1.87 – trots att hon var felfri hela vägen dit.

– Det kändes inte som att 1.90 skulle vara något problem men jag hittade inte de sista stegen. Jag kortade näst sista och så föll jag i stället för att komma upp, säger hon och medger att SM, där Kinsey deltog i både längd- och höjdhopp, tog hårt även på henne.

Ingen av dem sticker under stol med att matchen i matchen var viktig denna kväll.

– Absolut, vi är jättebra kompisar men när vi väl står på tejpen vid ansatsen så vill båda vinna. Det hymlar vi inte ett dugg med, skrattar Skoog som också är lättad över att få behålla hallrekordet på 1.90.

– Jag är osäker på om det kommer tävlas här något mer innan det blir en ny hall och jag vill gärna ha rekordet när denna rivs.

Trea i tävlingen blev finländskan Linda Sandblom på 1.83 och fyra blev götisten Evelina Erlandsson på 1.75.

På herrsidan, där enbart hemmahoppare deltog, vann Arvid Rydberg på 2.01 följt av Markus Asplund, 1.94, Simon Throgen, 1.94, Simon Andersson, 1.85.

Artikeltaggar

Erika KinseyFriidrottSofie Skoog

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.