Under lördagen och söndagen anordnas semmelkafé på Not Quité i Fengersfors. Besökarna kommer ha fler sorter än någonsin tidigare att välja mellan.
– Vi kommer att köra samma vinnande koncept som vanligt, säger Sandra Ottosson, delägare till bageriet Brukets godaste, som håller i trådarna under semmelkaféet.
Mer än bara klassiker
Menyn består inte bara av traditionella grädd- och mandelmassesemlor, utan också en rad mer spännande bakverkskusiner. Eller vad sägs om dinkelcroissantsemlor, klassiska grädd- och mandelmassesemlor, lemoncurdsemlor, lakritssemlor, chokladsemlor, hallonsemlor och äppelsemlor?
– Vi har fler sorter än någonsin, säger Sandra Ottosson.
Vanligtvis brukar det serveras åtminstone en ny sort varje år, men inte den här gången. Nu är det storleken på utbudet som är grejen.
– Nyheterna brukar bli så bra att det är svårt att ta bort dem, förklarar bageriägaren.
Omkring 1 000 går åt
Semmelkaféer har varit en tradition på Not Quite i över ett decennium nu och uppskattningen från besökarna är alltid lika stor. Totalt brukar det säljas omkring 1 000 semlor under kaféhelgerna.
– Vi håller på att ladda för fullt nu inför vad som komma skall, säger Sandra Ottosson.