Medlemmarnas pant gav 15 000 biståndsträd

Näringsliv
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Under förra året skänkte Coop Värmlands medlemmar 297 135 kronor genom att trycka på biståndsknappen när man pantade.
Det gav i sin tur 14 856 träd att plantera i östra Afrika.
Panta och tryck på biståndsknappen och var med och bidra till mer skog i östra Afrika.
Foto: We Effect

– Vi-skogen är en ideell, partipolitisk och religiöst obunden organisation som är knuten till den svenska kooperationen, säger Tomas Sjölander, vd Coop Värmland.

Maria Schultz, internationell chef på Vi-skogen.

– Vi vill rikta ett stort tack till alla som trycker på biståndsknappen hos Coop Värmland. Panten ger dubbel nytta när den återvinns och dessutom bekämpar både fattigdom och klimatförändringar. Träden som planteras ger en bättre miljö, pengar till barnens skolgång och skyddar människorna från klimatförändringarnas effekter, säger Maria Schultz, internationell chef på Vi-skogen.

Insamlingen till biståndet ökar för varje år och Coop Värmland är mycket positivt inställda till utvecklingen:

– Det gläder oss att de insamlade summorna ökar år från år. Biståndsknappen är ett enkelt och smart sätt för våra medlemmar att vara med att hjälpa. Många små belopp blir betydelsefulla summor för hjälp till självhjälp åt fattiga. 14 856 träd medverkar till att ge liv, hopp och framtidstro, säger Tomas Sjölander.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.