Succéhelg för Minna Svärd

Friidrott
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Värmländskan Minna Svärd hade stora framgångar vid helgens tävlingar i Texas.
Foto: Privat
Den 20-åriga värmländskan Minna Svärd går sitt andra år vid Texas A&M University för att utvecklas i 400 meter häck och stavhopp.
Vid helgens tävlingar i Texas blev det succé med två guld, ett silver och flera nya personliga rekord.

Minna Svärd inledde succéhelgen under lördagen med ett personligt rekord i försöken på 400 meter med tiden 55,06, en rekordsänkning med hela 59 hundradelar.

Framgångarna fortsatte sedan under söndagen. Hon inledde med att vinna finalen på 400 meter på 54,88.

Det var inte bara ännu ett personligt rekord, utan även nytt skolrekord för Texas A&M University. Värt att notera är att den tiden hade räckt till ett brons i helgens inomhus-SM i Norrköping. Där vann Matilda Hellqvist på 54,03 före Moa Hjelmer på 54,42.

Sprang mellan hoppen

Kort efter 400 meter inledde Minna stavtävlingen. Efter en mindre lyckad insats i stav veckan innan visade hon den här gången upp en stabil hoppning och klarade de tre första höjderna i det första försöket. Men stavtävlingen var försenad så hon hann inte hoppa klart innan det var dags för stafetten, där Minna hade slutsträckan.

Därför stod hon över en höjd, sprang hem ett silver i stafett, kom tillbaka till stavhoppet och klarade nästa höjd! Efter att Minna också klarat 3,78 blev det guld även i stavhopp för värmländskan.

Minna har 3,90 som ett personligt rekord i stavhopp, en höjd som hon klarade för två veckor sedan. 3,90 är ett klubbrekord för IF Göta, distriktsrekord och skolrekord för Texas A&M University.

Nu återstår bara en tävling på inomhussäsongen för Minna, de amerikanska skolmästerskapen, NCAA II, som avgörs den andra helgen i mars.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.