Bubbel från Byrån: MP - missilpartiet?

Signerat
PUBLICERAD:
The answer is blowing in the wind.
Foto: TT
Byrån väntar med spänning på vad det nya militanta MP ska komma med för förslag: Slopat barnbidrag och svenskt atomvapen? Omstart av Barsebäck och missiler till krigsmakten?

Pacifisterna i Miljöpartiet har det inte lätt. I alla fall inte så länge tjänstemännen i Rosenbad har inflytande. Nila Vikhe Patil (MP), politiskt sakkunnig i statsrådsberedningen, har väckt en viss uppståndelse i Indien eftersom hon har indiska rötter. Bland annat säger hon till Times of India (7/2) att tidigare indiske presidenten Abdul Kalam är en av hennes hjältar. Hans smeknamn i Indien är ”Missile Man”, missilmannen, eftersom han var den som inte bara såg till att ta fram indiska kärnvapen utan också missilerna som krävs för att skicka iväg dem. På senare år var han även en varm förespråkare av kärnkraft. Byrån väntar med spänning på vad det nya militanta MP ska komma med för förslag: Slopat barnbidrag och svenskt atomvapen? Omstart av Barsebäck och missiler till krigsmakten?

A-pressens revansch

Tidningskoncernen Mittmedia har under en tid haft grava ekonomiska problem och varit till salu. Nu köps den inte bara till Bonniers utan även av Norska Amedia, som Norges motsvarighet till LO äger 45 procent av. Mittmedia har länge varit en av Sveriges mest urfolkpartistiska koncerner som delägts av bland annat Liberalernas presstiftelse. Att tidningarna säljs till ett konsortium där norska LO är delägare och kommer in med norska S-politiker som tongivande företrädare är måhända inte ett tecken på den liberala rörelsens fullständiga kapitulation. Men riksdagsäktenskapet mellan Liberalerna och Socialdemokraterna har uppenbarligen spridit sig ut i rörelsens fingerspetsar.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.