Hoppa till huvudinnehållet

Carli ser fram emot våren

Publicerad:
Carli Choklad har fortsatt att ha öppet trots konkursen i december förra året. Nu väntar en stor utbyggnad av lokalen i Karlstad.
Carli Choklad har fortsatt att ha öppet trots konkursen i december förra året. Nu väntar en stor utbyggnad av lokalen i Karlstad. Foto: Lisa Olaison

Det står nu klart att Carli Choklad kommer att få bygga ut lokalen i centrala Karlstad. Nästa steg kan bli en större uteservering.

Nytt år och ny ägare. Det var i slutet av december 2018 som Roland Olsson skrev på alla papper och har nu drivit Carli i drygt en och en halv månad. Han har gett sig in i en säsongsbetonad bransch och hade räknat med att gå minus i början av året, men berättar att verksamheten rullat på som vanligt.

Hur har den första tiden som caféägare varit?

– Det har väl gått ungefär som planerat. Januari brukar ju inte vara en bra månad, men nu i februari har det ökat. Alla hjärtans dag var en väldigt bra dag, där ligger våra produkter rätt i tiden, säger Roland Olsson.

Efter ägarbytet är personalstyrkan i stort sett oförändrad, i både Karlstad och Skoghall. I mars väntar däremot en utbyggnad av lokalen i Karlstad, som får en del av Åhléns yta. Det blir runt 35 till 40 nya sittplatser inomhus.

– Det blir en nästan dubbelt så stor serveringsdel. Det kanske blir lite oroligt när de bygger, men planen är att ha öppet som vanligt, berättar Roland Olsson.

Lokalen i Skoghall kommer att finnas kvar i befintlig storlek.

Vad har varit den största utmaningen sedan du tog över?

– Det har varit mycket arbete med leverantörer. Den förra gick i konkurs och eftersom Carli också var ett konkursbo fick vi börja om från noll, till skillnad från när man köper ett nytt bolag. Det har inte varit några stora problem, men en hel del jobb.

Nästa steg i verksamheten kan bli en större uteservering i Karlstad, i samband med utbyggnaden invändigt.

– Eftersom serveringslokalen blir större blir det ju också en större yta utomhus. Det finns en ansökan om utvidgning av uteserveringen, så nu inväntar vi våren och sommaren, säger Roland Olsson.

Artikeltaggar

Carli ChokladEkonomiKarlstadSkoghall

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.