Hoppa till huvudinnehållet

Vandaler och tjuvar härjade på skola

Publicerad:

Jättestensskolan i Grums utsattes på fredagskvällen för inbrott och vandalisering.

Det var en privatperson som hörde av sig efter att ha sett ett flertal personer gå upp mot skolan utrustade med bland annat en kofot. Kort därefter ska det också ha hörts hur rutor krossades vid skolan samtidigt som någon har setts försöka ta sig upp på skolans tak.

När polisen kom till platsen kunde de konstatera att flera rutor krossats på skolan. Polispatrullen hittade också en del saker utanför skolan som man misstänker har stulits från den.

– Det handlar om gods av ringa värde som man kan förväntas hitta i en skola. Färgpennor och sådant, säger Mats Öhman, presstalesperson för polisens region Bergslagen.

Efter en dryg timme, vid 20.25, anträffade polispatrullen som skickats till platsen två underåriga flickor som erkände att de varit med och krossat rutorna på skolan.

Polispatrullen körde hem de två flickorna till deras föräldrar.

Artikeltaggar

BrottBrott & blåljusGrumsInbrottJättestenskolanMats Öhman

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.