Väktare knivhotades av misstänkt tjuv

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
En väktare blev på fredagseftermiddagen knivhotad efter att ha konfronterat en misstänkt butikstjuv i en affär på Rävbergsvägen, Välsviken, i Karlstad. Efter att ha hotat väktaren försvann mannen springande från butiken.

– Jag har inte exakt hur det gick till. Men den misstänkte har i alla fall passerat järnvägen i området. Vi har haft ett flertal patruller och även hund på plats, säger Mats Öhman, presstalesperson för polisen i region Bergslagen.

Den misstänkte mannen var i färd med att försöka stjäla en jacka i en affär när han blev påkommen. Det var i samband med det som mannen valde att knivhota butiksväktaren.

– Väktaren har gjort det väldigt bra och dirigerat patrullerna så att mannen kunde gripas. Nu ska vi se om vi kan hitta kniven som han förmodligen dumpat någonstans i skogen.

Den misstänkte mannen är 20 år gammal och hemmahörande i Värmland.

– Nu är det upp till åklagaren om mannen kommer att anhållas eller inte.

Butiksväktaren ska inte ha skadats i samband med hotet.

Den misstänkta tjuven är förutom stöld också misstänkt för hot mot tjänsteman.

Händelsen ägde rum 15.46 på fredagseftermiddagen.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.