Hoppa till huvudinnehållet

Skjut ett skott för hjärtsjuka barn

Publicerad:
Reporter Ida Myrin
Ida Myrin
ida.myrin@vf.se
Hjärtebarnsloppet har arrangerats i sex år och i maj är det dags igen. Man hoppas nu på minst 500 deltagare.
Hjärtebarnsloppet har arrangerats i sex år och i maj är det dags igen. Man hoppas nu på minst 500 deltagare. Foto: Mikael Lindblom

Ikväll står elever från Thorén business school vid Färjestads skottramp för att informera om och uppmärksamma hjärtsjuka barn i Värmland.

– Det är ett av flera steg i marknadsföringen för Hjärtebarnsloppet som äger rum 14 maj, säger skolans biträdande rektor Selinda Östnor.

Hjärtebarnsloppet i Karlstad är, sedan sex år tillbaka, en årlig tradition skapad av Thorén business school. Loppet samlar in pengar som går oavkortat till Hjärtebarnsfonden. Det är alltid eleverna som är drivande i evenemanget men i år står även STC bredvid som samarbetspartner.

– Förra året samlade vi in 54 000 kronor och året innan det över 80 000, berättar Selinda Östnor.

Det fem kilometer långa loppet riktar sig till föreningar och lag runt om i Värmland som får springa och utmana varandra. Bland annat deltar Färjestad med alla sina juniorer. Man bjuder också in företag som får bidra med minst en tusenlapp för att samtliga anställda ska få vara med.

– I år tror vi på att vi får minst 500 deltagare. Siffran har blivit högre för varje år.

Vid skottrampen ikväll kan man vara med och tävla om olika priser genom att skjuta in en puck i mål, samtidigt som eleverna från UF-företaget Puls finns på plats för att berätta mer om vad som händer i maj, och om Hjärtebarnsfonden.

Artikeltaggar

FärjestadInsamlingarKarlstadslivThorén business school

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.