Eric Palmqwist - Personlig pop ger mersmak

Skivor
PUBLICERAD:

När Eric Palmqwist i en intervju ombeds nämna en bra bok svarar han Gösta Berlings saga. Det säger en del om nya skivan En halv gris kan inte gå, som handlar om glåmig ågren, missbruk, verklighetsflykt – och en vilja att förändra allting.

Palmqwist har varit med länge men solodebuterar nu på svenska med en personlig och stark skiva som tycks komma från skarven i arbetet med att bryta ett destruktivt beteende.

Återigen blir det tydligt att det glöder mer på modersmålet, Palmqwist hittar helt rätt bilder, uttryck och ord för det han vill säga. Ibland tänker man lite på Håkan Hellström, Olle Ljungström och Ulf Sturesson men även lite progg – och framförallt har han ett eget uttryck där hoppet fyller de snygga poplåtarna med energi och utsökta riff. Visst får man lite ont i magen, men det är för att det här är på riktigt och det är en skiva som både fyller ett tomrum och ger mersmak.

Bästa låt: Sorg och sarg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.