Även äldre kan köpa egna broddar

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Svar till “Omtanke i vinterlandskap”, NWT den 5/2.

Sist jag såg priset på broddar så kostade den 149 kronor på apoteket.

Jag kan faktiskt inte riktigt förstå varför samhället ska gå in och se till att alla över 65 år ska köpa broddar.

Om min mamma vill ha broddar så går hon och köper sig ett par. Även om man är över 65 så är man myndig och kan ta hand om sig själv. Det känns mer och mer som att gruppen pensionärer i allmänhetens ögon blir en homogen grupp hjälplösa individer utan några pengar och måste tas om hand om.

De pensionärer som inte har 149 kronor att lägga på ett par broddar är faktiskt inte jättemånga. Sist gång jag kollade efter så var medelinkomsten för en pensionär 216 000 kronor. Min teori är att 10 kronor i månaden klarar i stort sett alla av att lägga undan för att kunna köpa broddar när nästa vinter kommer.

CS

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.