Weimers toppkandidat för SD inför EU-valet

Politik
PUBLICERAD:
Charlie Weimers.
Foto: Mikael Lindblom
Sverigedemokraterna presenterade under tisdagen sin kandidatlista inför årets val till Europaparlamentet. Trea på listan återfinns värmlänningen Charlie Weimers.

I Europaparlamentet sitter 20 svenska ledamöter. De tillhör något av de svenska politiska partier som finns representerade i Europaparlamentet.

Sverigedemokraterna har i dag två ledamöter representerade i Europaparlamentet. Peter Lundgren och Kristina Winberg.

Lundgren är också etta på listan när det gäller SD-kandidater inför EU-valet den 26 maj. Tvåa är Jessica Stegrud och trea alltså värmlänningen Charlie Weimers.

“Jag är ödmjuk inför att partiet satt mig på valbar plats med förhoppningen att mina femton års erfarenhet av europapolitik, varav fem som tjänsteman i Europaparlamentet, ska bidra till att ytterligare förstärka Sverigedemokraternas arbete för ett reformerat EU där Bryssels makt rullas tillbaka och trenden med en allt högre grad av överstatlighet bryts”, skriver Weimers på sin Facebooksida under tisdagen.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.