Snöröjare – ni är vinterns hjältar

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:

Till dig som på bland annat Facebook spyr galla över dåligt skötta vägar och de stackare som försöker hålla vägen farbar: tänk på att det är vanliga, sårbara personer som du själv.

Vet du verkligen hur många timmar de jobbar varje vecka? Ibland får de vila två timmar innan de skickas ut på jobb igen. De jobbar betydligt mer än oss andra, dessutom i uselt väder och får bara skit och dumma kommentarer som tack.

“Stina” tycker att snöröjarna är vinterns hjältar och att det gnälls för mycket på dem.
Foto: Johan Nilsson/TT

Du som jobbar i affären, vad ska du sälja om varubilen inte kommer fram? Men du stannar väl utan tvekan kvar och håller butiken öppen dygnet runt som kompensation! Familjen kan vänta. Dessutom ska du, utan att ha fått vila, se glad ut också. Inte klaga för då får du skit via Facebook.

Och du dagisfröken, som inte ens ett vanligt jobbpass klarar att ha koll på barnen som bits och slåss, hur ska du efter två timmars vila klara ytterligare ett arbetspass på 26 timmar när föräldrarna inte tar sig till dagis för att hämta barnen? Att du sen inte får se din man eller barn på ett par dygn gör inget, eller?

Jojo, klaga kan ni, men tänk på det innan ni skriver på Facebook att era kommentarer sårar lika illa som om någon skriver skit om just dig och din arbetsplats. Åk gärna med någon av vägens hjältar innan du klagar, då får du ta del av deras vardag.

Vem vet, du kanske blir taggad och omskolar dig till chaufför. Du verkar ju faktiskt redan veta hur jobbet ska utföras. Har själv aldrig åkt med. men som en vanlig dödlig arbetare i hemtjänsten är jag innerligt tacksam för alla tuffa och modiga snöröjare finns. Ni är vinterns hjältar! Stort tack till er.

Stina

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.