Knutsson klar för Carlstad Crusaders

Amerikansk fotboll
PUBLICERAD:
Emil Knutsson har skrivit på för Carlstad Crusaders.
Foto: Carlstad Crusaders
Carlstads Crusaders har gjort klart med ett tungt nyförvärv.
Emil Knutsson, som under förra året blev utsedd till årets running back i Superserien, ansluter till klubben.
– Jag gillar mentaliteten i Carlstad Crusaders, det är bara att kolla på vad de har åstadkommit det senaste decenniet, säger han i ett pressmeddelande.

Det är en spelare med mycket rutin som ansluter till Carlstad Crusaders med 13 säsonger i Tyresö Royal Crowns och den senaste säsongen tog han SM-guld, efter finalvinst mot just Carlstad Crusaders, med Stockholm Mean Machine.

Tillsammans med Victor Toresson och Hugo Sahlberg kommer Emil Knutsson att skapa ett bra djup på running back-positionen.

Där finns även unge Emil Östlund från de egna leden som efter spel på high school i USA ansluter till Carlstad Crusaders i slutet av maj.

– Knutsson ger oss ett djup som behövs för en tuff säsong med våra höga ambitioner. Det är viktigt att ha spelare som utmanar varandra om att starta matcherna. Han kommer också in med mycket erfarenhet och han visade tidigt ett intresse för att komma till Crusaders, att han ville flytta hit och göra en helhjärtad satsning även vid sidan av planen, säger Carlstad Crusaders sportchef Rikard Borg i samma pressmeddelande.

Vill vinna igen

Emil Knutsson om att byta klubb:

– Det finns många skäl att det till slut blev Carlstad Crusaders. Jag gillar mentaliteten i Carlstad Crusaders, det är bara att kolla på vad de har åstadkommit det senaste decenniet. Sedan känner jag en hel del av spelarna i laget från bland annat landslaget och jag gillar verkligen gruppen.

Och han hymlar inte med förväntningen med flytten till Karlstad.

– Jag vill vinna ett guld till, så det jag förväntar mig är att kliva in i ett lag som är lika hungriga efter samma sak, säger Knutsson.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.