Brandt i totalledning i Swe Cup

Publicerad:
Viktor Brandt, I2 IF vann helgens Swe Cup-tävlingar i Lima och har nu totalledningen. Foto: Privat

I2 IF:s Viktor Brandt hade en kanonhelg när Swe Cups sjunde och åttonde deltävling hölls i Lima. Han vann sina lopp och leder totalen i cupen.

Swe Cup består av 10 deltävlingar där åkarna samlar poäng och en vinnare utses efter sista deltävlingen. I klassen H20-22 tävlar Viktor Brandt från I2 IF och han inledde helgen i Lima med en supersprint. Viktor vann prologen och tog även hem jaktstarten med bra skytte och fin skidåkning. Han vann med 1 minut och 9 sekunders marginal till Hampus Bexelius, Lima.

På söndagen väntade 10 kilometer sprint. Viktor sköt två bom, men var ändå snabbare i spåren när “värste” konkurrenten Bexelius sköt prickfritt.

De avslutande tävlingarna går i Sveg i slutet av mars. Innan dess väntar bland annat JEM i Norge och uttagningar inför den stundande IBU Junior Cup.

Artikeltaggar

I2 IFSkidskytteViktor Brandt

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare