Nattcafé för hemlösa öppnar i Karlstad

Nyheter
PUBLICERAD:
Den här veckan öppnar kyrkorna och organisationerna i nätverket Vintervärme ett nattcafé för hemlösa i Karlstad.

Nattcaféet öppnar under måndagen i en lokal intill Stadsmissionen på Herrgårdsgatan och kommer att ha öppet alla nätter i veckan så länge möjlighet och behov finns.

– Vi vet att det finns hemlösa i Karlstad som fryser och som inte har någonstans att visats där de kan få lite värme och vila under nattens timmar. Därför öppnar vi nu ett nattcafé i centrala Karlstad säger Dan Kihlström, ordförande i pingstkyrkan samt sammankallande i Vintervärmes ledningsgrupp, i ett pressmeddelande.

Nattcaféet kommer att bemannas av volontärer och ha plats för cirka tio personer.

– Varenda dag när vi öppnar här på Stadsmissionen så möter vi människor som av olika anledning inte har någon bostad. Därför känns det extra skönt att kunna erbjuda detta nu mitt i vintern när det är som hårdast att leva utan ett fast boende, säger Marie Björklind, verksamhetschef på Karlstads kyrkliga stadsmission.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.