Kingdom Hearts 3 - Färgsprakande nonsens

Spel
PUBLICERAD:

Kingdom Hearts 3

PS4/Xbox One
Square Enix
Åldersmärkning: 12

Det är inte direkt en ny eller vågad åsikt att hävda att Kingdom Hearts-serien är onödigt komplicerat nonsens. Om något så är det en av anledningarna att seriens fans envetet hävdar spelens briljans. Det gör klyftan mellan de som fattar grejen, och resten av oss, så mycket djupare. Och så mycket mer tilltalande.

Kingdom Hearts är definitivt inte det tredje spelet i serien, trots titeln. Men det spelar nästan ingen roll om du hängt med eller inte. Storyn är mest bara samma tugg ännu en gång, om mörker och hjärtan och organisationer med dunkla och omständliga mål. Den värsta synden Kingdom Hearts 3 begår är dock karaktärsmordet på Kalle Anka. Den moderna varianten av den en gång så underbart syrlige ankan är deprimerande uddlös. Han drar Huset Fullt-doftande sitcom-skämt och är allmän outhärdligt tillrättalagd. Det är hemskt.

Vad Kingdom Hearts 3 däremot gör bra är de färgsprakande striderna. Animationerna är mjuka, det finns mängder med underhållande överdrivna attacker och det är kul att få springa runt i olika Disney-universum. Till exempel Toy Story-världen är en riktig färgfest. Så länge karaktärerna håller truten har spelet sina poänger. Men det är fortfarande främst för de redan frälsta, och det är nog exakt så de vill ha det.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.