Bubbel från Byrån: Sorg på en glad planet

Signerat
PUBLICERAD:
Vegetarianer får antingen äta köpt kött och vara ledsna över klimatförändringar, eller äta vegetariskt och bli ledsna ändå.
Foto: Johan Nilsson/TT
Byrån ser inget annat än deprimerande framtidsutsikter för den delen av mänskligheten som inte jagar och skaffar sitt kött på naturlig väg.

Enligt en internationell forskarrapport som tidskriften The Lancet publicerat hävdas att människor behöver hålla sig till en i huvudsak vegetarisk diet för att hejda klimatförändringarna. Samtidigt visar flera andra studier att vegetarianer tenderar att bli deprimerade i betydligt större utsträckning än allätare. Lite oklart är det förstås om vegetarianerna blev deprimerade av att vara vegetarianer eller blev vegetarianer för att de var deprimerade. Hur som helst ser Byrån inget annat än deprimerande framtidsutsikter för den delen av mänskligheten som inte jagar och skaffar sitt kött på naturlig väg – de får antingen äta köpt kött och vara ledsna över klimatförändringar, eller äta vegetariskt och bli ledsna ändå.

Revolutionens söner blir antisemiter

Historien om den antisemitiske överläkaren på Karolinska institutet borde ha slutat med avsked redan efter första incidenten. Istället för att hamna på plats nummer nio på Simon Wiesenthalcentrets lista över världens värsta antisemitiska händelser i fjol så hade saken då varit utagerad. Och sjukhusledningen kunnat ägna sig åt att leda sjukhus istället för att slingra sig i försöken att bortförklara att den struntat i allt vad värdegrunder heter och inte brytt sig om att hålla rent när det kom till antisemitism.

I en artikel i Flamman från 2003 noteras förtjust att sagde chef för neurokirurgen är son till revolutionshjälten och vänsterikonen Che Guevaras efterträdare i den Bolivianska revolutionsrörelsen.

Det är inte långsökt att föreställa sig hur Karolinskas sjukhusledning drabbats av ett dilemma då de behövt förhålla sig till en person som både kan anses tillhöra en slags kommunistisk revolutionär adel och samtidigt uppenbarligen är fullblodsantisemit. Frågan som i sammanhanget bör ställas är varför överhuvudtaget någon skulle uppfatta kombinationen som ett tillräckligt dilemma för att inte omedelbart avskeda läkaren? För något är det som gör att Karolinskas sjukhusledning tycks ha svårt att hantera problemet.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.