Varning för dålig is

Insändare
PUBLICERAD:
Mariebergsskogen och Mariebergsviken är en fantastisk tillgång för alla karlstadbor.

Många utnyttjar möjligheten att åka skridskor där och Solstad Skärets upphissade flagga känns som en säkerhetssymbol för säker is. När snön kommer plogar man en bana dit alla hänvisas. Det blir väldigt många som sliter på underlaget och små sprickor blir till stora. Att skära skridskon i en spricka, oavsett fart, medför mycket stor olycksrisk, Man sitter fast och kroppstyngden vrider kroppen helt okontrollerat och skada uppstår.

Hans Häggström önskar mer säkerhetstänk kring isbanan på Mariebergsviken.
Foto: Lisa Olaison

Plogar man en bana och skapar en "anläggning" så måste den vara säker och skötas på ett sätt så att skadesituationer av t.ex ovanstående anledning inte kan uppstå. Kommunen måste tillsammans med uppdragstagaren diskutera huruvida man skall varna, stänga av, spola eller kanske dra ny banor från och till. Inga fler olyckstillbud på Mariebergsviken, de skall inte behöva hända.

Ett stort tack till de fantastiska människor som tog hand om mig tills ambulansen kom.

Hans Häggström

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.